Eerste Hulp Bij Soa's
| Hoofdmenu | Soa beschrijving |Soa's: Chlamydia

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa) in Nederland. Jaarlijks lopen naar schatting 60.000 mensen deze aandoening op. Met name bij vrouwen en mannen tussen de 15 en 35 jaar komt chlamydia veel voor. Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie: Clamydia Trachomatis.

Bij het merendeel van de vrouwen met chlamydia zijn de klachten onduidelijk. Ze kunnen meer last hebben van afscheiding, (chronische-) pijn in de onderbuik en pijn bij het plassen en vrijen. Er kan ook tussen twee menstruaties door abnormaal bloedverlies optreden spontaan, tijdens of na het vrijen. Als de infectie niet op tijd wordt opgemerkt, kan deze zich uitbreiden naar de eileiders en vervolgens naar de buikholte. Behalve een eileiderontsteking kun je daarom ook een ontsteking in het bekkengebied krijgen. Dat leidt dan tot pijn in je onderbuik. De ontsteking van de eileiders kan tot gevolg hebben dat deze niet meer functioneren. De kans op buitenbaarmoederlijke zwangerschappen neemt toe en onvruchtbaarheid kan optreden.

Bij geïnfecteerde mannen treden eerder klachten op, vaak binnen één tot twee weken. Meestal hebben ze last van een waterige afscheiding na het opstaan - zogenaamde ochtenddruppel. Ook kan het plassen pijnlijk zijn. Als er geen klachten optreden, kan de ontsteking opstijgen naar de prostaat (prostatitis) en bijbal. Bijbalontsteking veroorzaakt veel pijn in de balzak en kan uitstralen naar de lies. Soms raakt de bal zelf ook ontstoken. Een ontsteking van de prostaat kan gepaard gaan met koorts, moeilijk plassen en pijn in en rond de geslachtsgangen.

Klachten bij mannen zijn:
- pijn bij plassen
- afscheiding
- pijn in balzak

Klachten bij vrouwen zijn :
- pijn bij plassen
- afscheiding
- pijn bij het vrijen
- pijn in onderbuik
- tussentijdse bloedingen

Alle slijmvliezen kunnen door Chlamydia besmet raken.

Geneesmiddelen hiervoor zijn:
- Zithromax tablet 500 mg, eenmalig twee tabletten.
  >> meer informatie & direct bestellen: klik hier <<


Chlamydia
Foto: Chlamydia symptomen - 1. waterige ochtenddruppel, 2. witte afscheiding, 3. rodige eikel, 4. witte afscheiding

Better be safe than sorry ! bestel hier je condooms!

In alle gevallen is een soa schadelijk voor je gezondheid. Je moet dus direct actie ondernemen als je een soa bij jezelf ontdekt. Raadpleeg bij voorkeur uw huisarts. Gebruik eventueel de aangeboden links naar online medicatie.

 

 

 


  Copyright
© 2006 ITCo, all rights reserved
Vragen ? Neem gerust contact op met onze klantenservice: shop.klantenservice@gmail.com