Eerste Hulp Bij Soa's
| Hoofdmenu | Soa beschrijving |Soa's: Hiv en Aids

Aids wordt veroorzaakt door een virus: hiv. Hiv staat voor Humaan Immunodeficiëntie Virus, ook wel aids-virus genoemd. Er bestaan verschillende soorten hiv. Het virus breekt het afweersysteem af. Het lichaam wordt daardoor vatbaar voor allerlei infecties en bepaalde vormen van kanker, waartegen het anders wèl bestand zou zijn.

Een hiv-test kan aantonen of iemand antistoffen tegen hiv in het bloed heeft. Deze persoon is dan hiv-geïnfecteerd, ook wel seropositief genoemd. Iemand die seropositief is, hoeft niet ziek te zijn. Op het moment dat zo iemand bepaalde ziekten krijgt, kan een arts vaststellen dat iemand aids heeft.

Hoe lang het duurt voordat er klachten verschijnen, is heel wisselend. Het kan na twee jaar zijn, maar ook langer dan tien jaar duren. Dat is afhankelijk van de leeftijd waarop men de infectie oploopt. Daarnaast spelen ook erfelijke factoren een rol en mogelijk het soort virus waarmee men geïnfecteerd wordt.

Sinds 1996 zijn er nieuwe medicijnen beschikbaar, die in bepaalde combinaties de vermenigvuldiging van het hiv in het lichaam remmen (cominatietherapie). Daardoor kunnen mensen met hiv langer ziektevrij blijven en langer leven. De behandeling is zwaar en mensen genezen niet, maar toch kan gesproken worden van aanzienlijke vooruitgang.

  >> Voor dit produkt is geen online medicatie verkrijgbaar <<

Steun het Aidsfonds, klik op de banner hieronder
 

Ga direct naar de huisarts of de GGD als je denkt met het aidsvirus te zijn geïnfecteerd. Meer online informatie over HIV en aids kun je vinden op http://www.aidsfonds.nl

Better be safe than sorry ! bestel hier je condooms!

In alle gevallen is een soa schadelijk voor je gezondheid. Je moet dus direct actie ondernemen als je een soa bij jezelf ontdekt. Raadpleeg bij voorkeur uw huisarts. Gebruik eventueel de aangeboden links naar online medicatie.

 

 

 


  Copyright
© 2006 ITCo, all rights reserved
Vragen ? Neem gerust contact op met onze klantenservice: shop.klantenservice@gmail.com