Eerste Hulp Bij Soa's
| Hoofdmenu | Soa beschrijving |Soa's: Syfilis

Syfilis is een ernstige soa die gelukkig niet meer zo vaak voorkomt. Syfilis wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie die syfilis veroorzaakt, nestelt zich in de vagina, de penis of de anus en soms in de mond.

De bacterie kan zich later via het bloed door het gehele lichaam verspreiden. Gelukkig is syfilis goed te genezen, als je er op tijd bij bent.

Twee tot twaalf weken na infectie met syfilis ontstaan op de plaats, waar je geïnfecteerd bent, één of meer zweertjes. Dit kan op of in de penis, vagina, anus of mond zijn. Het zweertje kan ongeveer een centimeter groot worden, voelt hard aan en doet meestal geen pijn. De lymfeklieren in de buurt van het zweertje zijn opgezet. Ook zonder behandeling verdwijnt het zweertje vanzelf binnen twee à drie weken. De ziekte is echter niet weg. Enkele weken tot maanden later treedt het tweede stadium van de ziekte in. De bacterie is dan via de bloedbaan door het hele lichaam verspreid.

Je kunt dan de volgende verschijnselen krijgen: 

  • vlekjes op de huid over het hele lichaam, vooral op de handpalmen en voetzolen. Ook deze vlekjes zijn niet altijd duidelijk zichtbaar en verdwijnen vanzelf. De ziekte verdwijnt echter niet; 
  • grieperig gevoel: hoofdpijn, keelpijn, moeheid, temperatuurverhoging; 
  • haaruitval, waardoor kale plekken op het hoofd ontstaan;
  • oogklachten met oogbolontsteking en gezichtsverlies;
  • een soort wratjes in de buurt van de geslachtsdelen of de anus.
Als je syfilis hebt is het belangrijk om iedereen te waarschuwen waarmee je seks hebt gehad. Dan kunnen zij zich ook laten onderzoeken en behandelen. Als je met hiv bent geïnfecteerd zijn de klachten van syfilis ernstiger.

>> Voor dit produkt is geen online medicatie verkrijgbaar <<

Better be safe than sorry ! bestel hier je condooms!

In alle gevallen is een soa schadelijk voor je gezondheid. Je moet dus direct actie ondernemen als je een soa bij jezelf ontdekt. Raadpleeg bij voorkeur uw huisarts. Gebruik eventueel de aangeboden links naar online medicatie.

 

 

 


  Copyright
© 2006 ITCo, all rights reserved
Vragen ? Neem gerust contact op met onze klantenservice: shop.klantenservice@gmail.com